Kurti: Neka Brnabić dođe na Kosovo da vidi šta je demokratija

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da premijerka Srbije Ana Brnabić može da dođe na Kosovo da vidi koliko je ono demokratsko, prenosi Koha.

Kurti: Neka Brnabić dođe na Kosovo da vidi šta je demokratija

Kurti je rekao da će Brnabić ući na Kosovo sa ličnom kartom Republike Srbije, prema postignutom dogovoru.

"Neka Brnabić uđe na Kosovo sa ličnom kartom koju su izdale vlasti u Beogradu i neka vidi da funkcionišemo kao demokratska država, koja je demokratskija i nezavisnija nego Srbija", rekao je Kurti.

On je potvrdio da će u ponedeljak u Bujanovcu i Preševu boraviti dva ministra iz njegovog kabineta, dodajući da i sam planira da ode jednog dana.

"Agenda naše Vlade već je predvidela posetu Preševu, Medveđi i Bujanovcu. Vladini zvaničnici će otići u ponedeljak. Moj utisak je da je Beograd, kada su shvatili da će moji ministri ići tamo, tražio da ovde dođe Brnabić. Otići ću i ja u posetu dolini jednog dana, ali ta poseta neće biti reakcija na dolazak Brnabić", dodao je on.

Kurti je još jednom pozvao građane srpske nacionalnosti da preregistruju vozila na kosovske tablice do 31. oktobra.

Ponovio je da će tako uštedeti i do 5.000 eura neplaćanjem akciza i poreza.

"Što se tiče registarskih tablica, daćemo sve od sebe diplomatski i politički, pozivam sve građane i srpsku zajednicu da što pre preinače tablice jer imaju ova dva meseca da uštede do 5.000 evra ne plaćajući PDV, akcize i carinu. Što pre to urade, imaće veću korist. Reč je o nekoliko hiljada automobila jer čak i deo kosovskih Srba već ima RKS registarske tablice, kao što imaju i kosovske lične karte”, rekao je Kurti.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš