Kurti danas sa Lajčakom i Eskobarom

Najavljeno je da će emisar EU za dijalog između Kosova i Srbije Miroslav Lajčak boraviti sutra u Prištini, međutim, kako se navodi u saopštenju Kabineta premijera, Lajčak je na Kosovu i uveče ima sastanak sa premijerom Aljbinom Kurtijem. Na ovom sastanku će čak biti i zamenik pomoćnika sekretara Sjedinjenih Država za evropska i evroazijska pitanja Gabrijel Eskobar.

Kurti danas sa Lajčakom i Eskobarom

„Premijer Republike Kosovo Aljbin Kurti pozdravlja specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Kosovo-Srbija Miroslava Lajčaka i zamenika pomoćnika sekretara Sjedinjenih Država za evropska i evroazijska pitanja i istovremeno specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara. Mediji mogu da se slikaju u dvorištu zgrade Vlade u 17:30", navodi se u saopštenju.

Dvojica emisara, Lajčak i Eskobar, ostaju na Kosovu nakon napete situacije na severu zemlje. Situacija je eskalirala uglavnom od 6. decembra, kada je zabeležen niz oružanih incidenata, gde je, pored Kosovske policije, napadnuta i policija Euleksa.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš