ktuelno 18.000 mladih podnijelo zahtjeve za oko 300 mjesta u Policiji Kosova

Oko 18.000 mladih sa Kosova prijavilo se za prijem u Kosovsku policiju. Od svih ovih podnosilaca zahtejva samo oko 300 imaće priliku da budu polaznici policijske akademije.

    ktuelno  18.000 mladih podnijelo zahtjeve za oko 300 mjesta u Policiji Kosova

Prošlo je oko dvije nedelje od zatvaranja konkursa za prijem policijskih službenika u Kosovsku policiju. Broj prijava je izuzetno visok u poređenju sa brojem onih koji će biti primljeni u policiju i koji će proći obuku prije nego što budu u uniformama.

Gazeta Express saznaje da je broj zahtjeva koji je poslat policiji u svim regionima na Kosovu – od 16. aprila ove godine, kada je konkurs otvoren – do 10. maja kada je zatvoren – oko 18.000.

Međutim, samo od 250 do 300 njih imaće priliku da dobije posao u policiji i da budu njeni članovi, a nakon što završe akademiju.

Ali od svih ovih kandidata, pisani test će moći da urade samo oni koji ispunjavaju kriterijume, a kada aplikacije budu pregledane od strane policije.

Iz KP-a u srjedu nisu naveli podatke o tome koliki je tačan broj kandidata, ali su naveli da su u fazi nakon podnošenja aplikacija zainteresovanih da budu policajci na Kosovu.

“Po završetku svih postupaka i pregleda svih aplikacija biće objavljen spisak sa brojem kandidata koji ispunjavaju kriterijume i biće objavljeni – datum, mjesto i vrijeme održavanja pisanog testa,” naveli su iz Kancelarija za informisanje Kosovske policije u odgovoru Gazeti Express.

Dalje oni objašnjavaju da će objaviti i listu eventualno diskvalifikovanih kandidata.

“Onda će Komisija za izbor, u skladu sa procedurom, nastaviti sa envetualnim žalbama,” navodi se dalje u odgovoru policije.

Kvalifikovani će da rade pisani test, test fizičke kondicije, proći će intervju, psihološki test, medicinski pregled i verifikaciju prošlosti.

Izvor: (kossev.info)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš