Kraj za neregistrovana vozila na severu Kosova

Kosovska policija će u regionu Mitrovica Sever od 24. septembra sprovoditi pojačanu kontrolu, tokom koje će oduzimati tehnički neispravna i neregistrovana vozila, a protiv lica koja budu upravljala ovakvim vozilima, preduzimaće se zakonske mere.

Kraj za neregistrovana vozila na severu Kosova

U Kosovskoj policiji ističu da su pojačane kontrole i druge preventivne mere neophodne pre svega radi veće bezbednosti građana, posebno dece, smanjenja broja saobraćajnih nezgoda, a sve u cilju povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

“Od 24. septembra 2018. godine od strane policijskih službenika regiona Mitrovica Sever biće preduzete policijske mere u svim opštinama na području regiona na pojačanoj kontroli vozila uvezenih iz inostranstva, kao i svih drugih vozila koja nemaju potrebnu dokumentaciju ili nisu registrovana. Na osnovu operativnog plana Regionalne direkcije policije, takva vozila biće isključena iz saobraćaja, a prema licima će biti preduzete i zakonske mere u smislu konfiskovanja vozila i procesuiranja slučajeva” – navodi se u saopštenju kosovske policije dostavljenom Kontakt Plus radiju.

Dodaje se da će se vršiti i detaljna provera samih učesnika u saobraćaju, odnosno provera kompletne saobraćajne dokumentacije vozača (vozačka dozvola, saobraćajna dozvola, polisa osiguranja i dr.), kao i sposobnost učesnika u saobraćaju u upravljanju vozilom (alkotestiranje i drugo).

U Kosovskoj policiji navode da u opštinama na području regiona Mitrovica Sever u saobraćaju učestvuje veliki broj tehnički neispravnih vozila uvezenih iz inostranstva, bez potrebne saobraćajne dokumentacije, neregistrovanih i bez kompletne opreme koju su obavezna da poseduju.

Dodaju da se jedan deo ovakvih vozila koristi za prevoz putnika kao taksi vozila, i za razne druge nezakonite radnje.

"Zbog tehničke neispravnosti ovih vozila dolazilo je i do saobraćajnih incidenata koji su za posledice imali fizičke povrede lica, materijalnu štetu, ali bilo je i saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom", podsećaju iz policije.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš