Kosovskim poslanicima plata 2000 evra, u Srbiji 840 evra

Kosovski poslanici imaju veće plate u poređenju sa poslanicima iz susednih zemalja. Poznavaoci ekonomskih prilika i politički analitičari kažu da je u zemlji kao što je Kosovo - sa siromaštvom i visokom stopom nezaposlenosti - neprihvatljivo da plate poslanika idu do 2000 evra.

Kosovskim poslanicima plata 2000 evra, u Srbiji 840 evra

Najsiromašnija zemlja u regionu plaća najviše svoje poslanike. Poslanici na Kosovu primaju mesečnu platu do 2000 evra, dok u Srbiji ova plata nije ni 1000 evra mesečno. List "Zeri", ima podatke o mesečnim platama uzemljama u regionu i čini se da Kosovo u odnosu na Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju, ostaje na vrhu liste za poslaničke plate.

Osnovna plata poslanika na Kosovu je 1488 evra, kada se tome dodaju i druge pogodnosti kao plata da učestvuju u raspravi, sastancima odbora i za putovanja u inostranstvo, ona iznosi 2.000 evra.

Posle poslanika na Kosovu drugi najplaćenijii su oni u Crnoj Gori, čija je osnovna plata 1200 evra, potom, članovi Albanije sa 1080, Makedonije sa 1000 i Srbije sa samo 860 evra. Ali poznavaoci ekonomskih prilika i politički analitičari u zemlji kažu da je u zemlji sa visokim nivoom nezaposlenosti i siromaštva neprihvatljivo da plata poslanika bude mnogo puta veća od prosečne zarade u zemlji

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš