Kosovski zvaničnici uputili podršku narodu Libana i saučešće porodicama stradalih

Najviši kosovski zvaničnici večeras su, povodom eksplozije u Bejrutu sa stravičnim posledicama, uputili izraze saučešća porodicama žrtava i podršku narodu Libana.

Kosovski zvaničnici uputili podršku narodu Libana i saučešće porodicama stradalih

Kosovski predsednik Hašim Tači poručio je da je Kosovo uz Liban.

“Naše misli i molitve su sa povređenima i porodicama žrtava. Kosovo stoji uz Liban u ovom teškom trenutku”, poručio je Tači u poruci na Tviteru.“Izražavamo saučešće svima koji su pogođeni eksplozijom u Bejrutu. Naša srca su s porodicama žrtava i narodom Libana”, naveo je u objavi na Tviteru kosovski premijer Avdulah Hoti.

Kosovska ministarka spoljnih poslova Meljiza Haradinaj Stubla je poručila da u ime Kosova izražava saučešće porodicama žrtava, a povređenima je poželela brz oporavak.

“Naše misli i molitve su sa narodom Libana. Potrešeni smo slikama i podacima užasne eksplozije. Svim povređenima želimo što brži oporavak”, rekla je Haradinaj Stubla.

Libanski ministar zdravlja Hasan Hamad izjavio je večeras da je više od 50 ljudi poginulo i više od 2.700 povredjeno u stravičnoj eksploziji u bejrutskoj luci, u blizini centra Bejruta.

Šef libanske opšte bezbednosti Abas Ibrahim rekao je da je eksploziju možda izazvao veoma eksplozivni materijal koji je oduzet sa broda pre izvesnog vremena i uskladišten u luci, preneo je Tanjug pisanje novinske agencije AP.

Lokalna televizija LBC izvestila je da je reč o natrijum nitratu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš