Kosovski tužilac: Uhapšeni policajac radio po nalogu Milana Radoičića

Uhapšeni policijski islednik u jutrošnjoj akciji Policije Kosova sprovedenoj u Severnoj Mitrovici, osumljičen je da je prikrivao dokaze u istrazi slučaja ubistva Olivera Ivanovića i nekih drugih ubistava, te da je deo kriminalne grupe Milana Radojičića, javlja Anadolija.

Kosovski tužilac: Uhapšeni policajac radio po nalogu Milana Radoičića

Na zajedničkoj konferenciji za novinare Policije Kosova i Državnog Tužilaštva, izneti su detalji jutrošnje akcije sprovedene u Severnoj Mitrovici. Portparol Policije Kosova Baki Kelani je kazao da je u akciji učestvovalo oko 100 policajaca i da je akcija obuhvatila tri lokacije u Severnoj Mitrovici.

“Na osnovu naloga za pretres, osumnjičeni, inicijala R. B., muškarac, kosovski Srbin, uključen u nalog za pretres, uhapšen je, dok drugi osumnjičeni, takođe policajac koji je tražen, nije pronađen. Tokom policijske akcije, još jedna druga osoba je uhapšena, ali nije bila uključena u nalog za pretres. Međutim, njegovo hapšenje zasnovano je na sumnji da je pronađen pištolj na mestu gde se osoba srela”, rekao je Kelani.

Kelani je naglasio da je kosovska policija tokom ove operacije, koja je bila u bliskoj koordinaciji i saradnji s Državnim tužilaštvom “uspela da zapleni šest oružja, od kojih su dva službena, kao i razne druge elektronske uređaje”.

Kako su preneli lokalni mediji, uhapšeni su policajac Rade Basara i Vasilije Bojić, sin šefa operative Policije Kosova Željka Bojića, dok je Željko Bojić drugi osumljičeni policajac za kojim se traga.

Istovremeno, specijalni tužilac Syle Hoxha, koji vodi slučaj ubistva Olivera Ivanovića, izjavio je da je naredba za kontrolu izdata za krivično delo učešća u organizovanim kriminalnim grupama i zbog sumnje za zloupotrebu službenog položaja.

Hoxha je kazao da je uhapšenog policajca jutros ispitao te da je Osnovnom sudu predložio određivanje pritvora, dok je druga osoba koja nije bila u naredbi za hapšenje, a uhapšena je zbog posedovanja oružja bez dozvole, puštena nakon ispitivanja.

Takođe je naglasio da na severu postoji organizovana kriminalna grupa koju predvodi Milan Radojičić, za kojim je raspisana međunarodna poternica.

“Kriminalna grupa Milana Radojičića je jako dobro organizovana i ima uticaja, nažalost i na pripadnike Policije Kosova i na druge lokalne i državne strukture u tom delu. Te dve osobe koje smo šire istraživali pre dva, tri dana, smatramo ih i imamom dokaza da su radili pod naredbom Milana Radojčića i njegove grupe”, kazao je Hoxha.

On je kazao da su te osobe osumnjičene da nisu izvršile potrebne proceduralne radnje ili su sakrile neke radnje ili dokaze u istrazi ne samo u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, nego i u slučajevima nerasvetljenih ubistava drugih osoba.

Hoxha je kazao da tužilaštvo poseduje dokaze da je danas uhapšeni policajac, inače islednik, radio na selektivan način i po instrukcijama nekog drugog.

Milan Radojičić, potpredsednik Srpske liste, nakon prošlogodišnjeg neuspelog pokušaja Policije Kosova da ga uhapsi, pobegao je u Srbiju.

Oliver Ivanović, politički lider Srba s Kosova, ubijen je u atentatu 16. januara 2018. ispred sedišta njegove partije u Severnoj Mitrovici.

Izvor: (sandzacke.rs)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš