Kosovo odbilo ulazak bivšem šefu diplomatije Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore Republike Kosovo (MSPD) saopštilo je da nije odobrilo ulazak na Kosovo Vuku Jeremiću, bivšem ministru spoljnih poslova Srbije.

Kosovo odbilo ulazak bivšem šefu diplomatije Srbije

Jeremićeva podrška u Skupštini Srbije za ono što su nazvali „reintegracijom“ nezavisnog Kosova u Srbiju slična je Putinovom planu za „reintegraciju“ Ukrajine – odnosno recept za rat“, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova .

Prema Ministarstvu spoljnih poslova, Kosovo neće tolerisati mržnju i agresiju na evropsku i demokratsku državu.

„Evropa i SAD treba da pažljivo prate delovanje političke klase u Srbiji i regionu. Radikalizacija bivšeg šefa Generalne skupštine UN samo je još jedno upozorenje da apetit Srbije i Rusije za teritorijama još nije potpun“, kaže se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Prema Ministarstvu spoljnih poslova, Rusija i Srbija neće prestati da stvaraju sve veće tenzije na Balkanu sve dok SAD i Evropa ne budu slale jasne i snažne signale insistirajući na jedinom održivom rešenju krize i nestabilnosti na Zapadu Balkana, zahtevajući tako od Srbije priznanje nove realnosti na Balkanu posle njenih razornih ratova.

"Kosovo jeste i ostaće nezavisno i suvereno, snažan zagovornik evropske perspektive i NATO-a i na granici sa Srbijom. Kosovo i drugi susedi Srbije, koji još nisu ušli u EU, nisu čak ni sfera uticaja Srbije, niti će se ikada „reintegrisati“ u „srpski svet“ Vučića i Putina“, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš