Kosovo ima obavezu ukloniti militante sa javnih funkcija

Smanjenje pojedinih ministarstava i uklanjanje partijskih militanata iz bordova javnih preduzeća će se dogoditi prije oktobra ove godine, kada se očekuje da Kosovo posjeti drugi čovjek Sjedinjenih Američkih Država, Joe Biden.

Kosovo ima obavezu ukloniti militante sa javnih funkcija

Zvaničnici ambasada sa uticajem u zemlji kažu da je smanjenje ministarstava unutrašnja stvar Vlade, i naglašavaju potrebu da u bordovima budu poslati stručnjaci.

"Redukcija" Vlade Kosova i i uklanjanje partijskih militanata iz bordova javnih preduzeća će se  dogoditi prije oktobra ove godine, kada se očekuje da Kosovo posjeti drugi čovjek SAD-a, potpredsjednik Joe Biden.

Tako su izjavili dobro obaviješteni izvori lista "Zëri", dodajući da je do upozorenja vladinih službenika o smanjenju ministarstava došlo zapravo na zahtjev međunarodne zajednice, jer se procjenjuje da se posao nekoliko ministarstava može obaviti u sklopu drugih ministarstava.

Ovi izvori su također pojasnili da umjesto stranačkih militanata po bordovima se trebaju dovesti stručnjaci, jer zbog lošeg upravljanja i neprofesionalnosti mnoge kompanije koje su nekada bile profitabilne, idu direktno u "ponor"...

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš