Kosovo čeka investicije vrijedne 1,8 milijardi eura

Premijer Kosova Ramush Haradinaj primio je danas članove Upravnog odbora Bezbedonosnog foruma u Halifaxu i izvršnog direktora Calik Holdinga, Ahmeta Tacyildiza, prenosi Anadolu Agency.

Kosovo čeka investicije vrijedne 1,8 milijardi eura

Haradinaj je tom prilikom upoznao Tacyildiza sa procesima kroz koje Kosovo prolazi, sa posebnim naglaskom na ostignuti napredak i na angažovanje Vlade Kosova u oblasti bezbednosti i ekonomije zemlje.

“Zadovoljstvo mi je što mogu da vas obavestim da je Kosovo, iako nova država, u velikoj meri doprinelo da bude faktor mira na Balkanu i Evropi i nema sumnje da će se tako nastaviti i u budućnosti. Ovo je, takođe, garancija za strane investicije i našu orijentaciju za ekonomski razvoj zemlje“, rekao je Haradinaj.

Haradinaj je goste upoznao i zakonskom infrastrukturom na Kosovu u vezi vođenja biznisa.

“Novim zakonom o strateškim investicijama preduzeli smo neophodne akcije u smislu garantovanja i stimulisanja stranih investitora. Trenutno očekujemo da napredujemo sa interesovanjem 11 kompanija sa kapitalom od 1,8 milijardi eura za investicije i mi smo posvećeni pružanju usluga i institucionalnim olakšicama i za druge investitore“, rekao je kosovski premijer.

Na ovom sastanku bilo je reči i o potencijalu koji ima Kosovo za privlačenje stranih investicija, posebno u oblasti energetike i rudarstva.

Haradinaj je čestitao Tacyildizu na radu Međunarodnog sigurnosnog foruma u Halifaxu, forumu koji omogućava donosiocima odluka da pronađu zajednička rešenja za teška pitanja, posebno ona koja se odnose na globalnu sigurnost.

S druge strane, Ahmet Tacyildiz se zahvalio Haradinaju na prijemu i čestitao mu na posvećenosti Vlade da vodi napred procese u zemlji, uključujući i one povezane sa bezbednost, kao i na spremnosti da podrži strane investitore.

Izvor: (kosovo24sata.com)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš