Kosnet: Vladavina prava neophodna za privlačenje investicija

Ministar industrije, preduzetništva i trgovine Rozeta Hajdari, u pratnji zamenika ministra Getoara Mjekua i višeg savetnika Lemana Hatašija, primila je danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Filipa S. Kosneta i službenika ambasade za ekonomska pitanja Dilona Grina.

Kosnet: Vladavina prava neophodna za privlačenje investicija

Ministarka Rozeta Hajdari informisala je ambasadora o prioritetima ministarstva, podvlačeći povećanje konkurentnosti u industriji, poboljšanje trgovinskog bilansa zemlje, kao i privlačenje investicija i učešće dijaspore u ekonomskom razvoju zemlje.

Hajdari je podsetila na posvećenost regionalnoj saradnji u inicijativama za razvoj turizma i drugih industrijskih sektora, kao i na dobre trgovinske odnose - uvek u okviru u kojem se Republika Kosovo tretira ravnopravno sa zemljama regiona jugoistočne Evrope.

Ambasador Kosnet je izrazio volju vlade SAD za novom fazom bilateralnih odnosa, koja označava prelaz sa pružanja pomoći na izgradnju partnerstva sa Republikom Kosovo, uključujući ulaganja iz dijaspore.

Pohvalio je posvećenost regionalnoj saradnji, ističući da je regionu potrebno Kosovo i da Kosovo treba da sledi svoje interese kroz različite mehanizme saradnje. Ambasador Kosnet podsetio je da su vladavina prava i dobro upravljanje od suštinskog značaja za privlačenje investicija i izgradnju novih mostova sa dijasporom.

Ministarka Hajdari zahvalila se ambasadoru Kosnetu na kontinuiranoj podršci Sjedinjenih Država.

Oni su cenili dobre odnose dve zemlje i izrazili spremnost za produbljivanje i proširenje saradnje.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš