Komandant KBS: Otkazivanje posjete iz SAD nije dobra vijest

Komandant Kosovskih bezbjednosnih snaga (KBS) Rrahman Rama izjavio je da otkazivanje posete generala majora Nacionalne garde Ajove Timotija Ora Kosovu nije dobra vijest, uzimajući dobru dosadašnju saradnju ovih snaga sa tom gardom.

Komandant KBS: Otkazivanje posjete iz SAD nije dobra vijest

„Zahvaljujući njihovom angažovanju i podršci mi smo danas tu gdje smo. Ne vjerujem da će doći do te mjere da se i aktivnosti otkažu. Oni su naš strateški partner, ali ovo su političke odluke, ovo je posledica takse koja je uvedena Srbiji, i potom je usledila odluka američke vlade “, izjavio je Rama za RSE.

On se u petak sastao sa vojnim atašeom SAD-a, majorom Kristoferom Conorom (Christopher Connor), a koji ga je upoznao sa stavom SAD-a u vezi takse.

Rama je dodao da je saradnja sa Nacionalnom gardom Ajove jedno od najboljih partnerstva sa SAD-om, i ne samo u vojnoj oblasti, već i u kulturi, obrazovanju i drugom.

„Mi smo samo protekle godine imali preko 110 zajedničkih aktivnosti u različitim oblastima. Videli smo napredak unutar naše institucije, profesionalni razvoj, razmena iskustava, te pružanje podrške. Program partnerstva koji postoji između nas je veoma važan za nas, a naročito sada u ovo vreme, nakon što su izglasani zakoni i što su snage dobile novu misiju“, dodao je Rama.

On je takođe rekao da je bilo najava da je moguće da se otkažu i budući treninzi ili vojne posete, ali je izrazio nadu da do toga neće doći, dodajući da se sada radi o političkim pitanjima o kojima ne može da komentariše.

Američka vlada odlučila je da otkaže posetu generala majora Nacionalne garde američke države Iowa Timotija Ora (Timothy Orr) Kosovu, zbog carine koju je Vlada Kosova uvela Srbiji i BiH, a koju odbija da suspenduje i pored poziva Sjedinjenih Američkih Država da to uradi.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš