Koha: Tačijeva ostavka značila bi da nije završio nijednu od posleratnih funkcija na Kosovu

Na Kosovu postoji političar koga je pre dve decenije srpski sud osudio za terorizam, ali ova država ga vidi kao ključnog partnera za dijalog, odlagao je formiranje krivičnog suda za koji se pretpostavlja da su ga počinili pripadnici OVK i sam je postao prva žrtva, i bio je jedan od glavnih pokretača ustanka protiv Srbije i proglašenja nezavisnosti Kosova, a narod sada želi da se oslobodi od njega, navodi se u današnjem tekstu Kohe posvećenom Tačijevoj najavi da će podneti ostavku ukoliko se potvrdi optužnica u Hagu.

Koha: Tačijeva ostavka značila bi da nije završio nijednu od posleratnih funkcija na Kosovu

U tekstu sa naslovom "Tačijeva zmija" Koha piše da bi moguća ostavka značila da Tači ne bi završio ni jednu od najvažnijih posleratnih funkcija koje je obavljao.

"Kao premijer privremene vlade, on je mogao da ostane samo nekoliko meseci, pošto je dobio otkaz ubrzo nakon dozvole da zemljom upravlja privremeni administrativni mehanizam Misije Ujedinjenih nacija na Kosovu, UNMIK", navodi se u autorskom tekstu.

Nakon što je njegova stranka pobedila na izborima krajem 2007. godine, Tači je postao premijer, ali je oboren u Skupštinu, podseća Koha i dodaje da je i njegovo učešće u sledećoj vladi propalo.

U međuvremenu, pre nego što je postao predsednik, jedno vreme je obavljao funkciju potpredsednika vlade i ministra spoljnih poslova, položaj koji je na pola ostavio da bi postao šef države.

Koha na kraju navodi da je Tači kao predsednik prošle nedelje primio vest o optužnici, dok je bio na putu za Vašington, pa je propalo njegovo učešće na sastanku Kosova i Srbije, na koji ga je pozvao Ričard Grenel.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš