Koha: Optužnica protiv ministra Jevtića

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Osnovnom sudu u Prištini protiv ministra za zajednice i povratak, Dalibora Jevtića.

Osim njega, Tužilaštvo je optužnicu podiglo protiv Nenada Stojanovića, koji je sekretar u istom ministarstvu, kao i protiv Mihaila Prlinčevića, koji je direktor odeljenja administracije i finansija u ovom ministarstvu, prenosi Koha.

Takođe, prema navodima iz optužnice, oni su navodno počinili krivično delo zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja, član 422 stav 1 u vezi sa članom 31. Krivičnog zakona Republike Kosovo.

Prema optužnici, trojica optuženih, D.J., N.Š. i M.P. su u svojstvu zvaničnika, koristeći svoj položaj ili ovlašćenja, prekoračili svoja ovlašćenja i nadležnosti kako bi pridobili korist za sebe i druge osobe, što je nanelo štetu pomenutom ministarstvu. 

"Optuženi D.J. je, protivno članu 16. Pravilnika o Administrativnom uputstvu br. 03/2008 o upotrebi vozila Vlade Kosova - doneo odluku br. 172/2 datuma 11.02.2014, prema kojoj je na trajno korišćenje dato jedno službeno vozilo, vlasništvo ministarstva - privatnom preduzeću, odnosno Radio KIM-u - TV Centru, sa sedištem u Čaglavici, opština Gračanica," saopštio je specijalni tužilac Kosova, u saopštenju za medije.

"Okrivljeni N.S., kao osoba koja je odgovorna za upravljanje sredstvima ministarstva, znajući da je takva odluka nezakonita, saglašava se sa takvom radnjom i naređuje pravnoj službi ministarstva da sačini ugovor (sporazum) o trajnom korišćenju vozila sa Radio Kim TV-Centar, sa sedištem u Čaglavici.

Treći optuženi, M.P., je kao odgovorno lice u odeljenju administracije i finansija u ovom ministarstvu, potpisalo ugovor br. 172/2 dana 11.02.2014 između ministarstva i Radio KIM-a TV-Centar-a, sa sedištem u Čaglavici, prema kojem se na trajno korišćenje daje navedeno službeno vozilo," navodi se dalje u saopštenju specijalnog tužioca.

Trojica optuženih za ove radnje u saradnji su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, ili ovlašćenja iz člana 422 stav 1 u vezi sa članom 31. Krivičnog zakona Republike Kosovo.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš