Koha: Marku Đuriću zabranjen ulazak na Kosovu

Ministarstvo spoljnih poslova Kosova odbilo je da prihvati zahtev direktora Kancelarije srpske vlade zadužene za pitanje Kosova i Metohije - Marka Đurića da uđe sutra na Kosovo, javila je večeras Koha.

Koha: Marku Đuriću zabranjen ulazak na Kosovu

Prištinski portal navodi da je ova odluka usledila nakon što je ovo kosovsko ministarstvo dobilo informaciju da Đurić na Kosovo stiže sa nekoliko zvaničnika, a sa planovima da sutra na Severu Kosova poseti "nekoliko benzinskih stanica koje nemaju dozvolu za rad kosovskih vlasti".

"Marku Đuriću se ulaz na Kosovo može dozvoliti samo uz prethodnu dozvolu Ministarstva spoljnih poslova Kosova kojem mora prethodno da prijavi dnevni red dok boravi na teritoriji Kosova," javlja Koha.

Koha je ovu vest javila nakon što je Kancelarija kosovskog premijera saopštila da je kosovska ministarka za dijalog, Edita Tahiri, večeras "informisala" EU o "ilegalnim aktivnostima" - kako kosovska vlada vidi najavljen rad pumpi NIS-a, zatraživši da se "posveti sprečavanju dešavanja koja su u suprotnosti sa normalizacijom odnosa dve zemlje". Iz Prištine tvrde i da neće dozvoliti rad NIS Petrola.

Podsetimo, KoSSev je ranije danas zatražio komentar od Kancelarije za Kosovo i Metohiju nakon ovih navoda iz kabineta kosovskog premijera. Ni do objavljivanja ove vesti iz službe za saradnju sa medijima ove kancelarije, kao i više puta do sada, odgovor nije stigao.

Đuriću su kosovske vlasti dolazak na KiM prethodno zabranile krajem septembra i krajem oktobra, a poslednji put je boravio na KiM-u krajem novembra, kada je u Kosovskoj Mitrovici prisustvovao obeležavanju Dana opštine i to nakon što je ranije najavljena poseta, početkom istog meseca - otkazana.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš