Koha: EU nije protiv raspisivanja izbora na Kosovu

Kancelarija EU u Prištini poslala poruku političkim liderima da se ne protivi održavanju vanrednih pralamntarnih izbora u ovoj godini, piše Koha.

Koha: EU nije protiv raspisivanja izbora na Kosovu

Evropska unija, kako se navodi, ukazuje na potrebu postojanja stabilnih institucija na Kosovu, u vreme kada opozicione partije Demokratska liga Kosova i Samoopredeljenje pozivaju na raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Pozivajući se na neimenovane izvore, list piše da je prethodno Kancelarija EU u Prištini poslala poruku kosovskim političkim liderima, od kojih je tražila da se fokusiraju na primenu nekoliko zadataka i poručila da se ne protivi tome da se izbori na Kosovu održe 2018. godine. 

Izvori prištinskog lista tvrde da zadaci, koji prema EU moraju da budu ispunjeni u prvoj polovini godine, uključuju reformsku agendu dogovorenu s EU i formiranje Zajednice srpksih opština. 

U odgovoru listu, iz EU ukazuju na potrebu stabilnih institucija na Kosovu. 

"EU ne bi trebalo da se meša u slobodnu, demokratsku i političku debatu na Kosovu. Uprkos tome, imamo jasno razumevanje da su stabilnost i efikasno upravljanje u interesu naroda Kosova", navode i Kancelarije Evropske unije u Prištini.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš