Koalicija vlade Ramuša Haradinaja uslovljena Srpskom listom

Sednica na kojoj treba da se glasa za pregovarački tim i koju je sazvala trenutna vladajuća koalicija, u potpunosti zavisi od glasova Srpske liste, piše KoSSev.

Koalicija vlade Ramuša Haradinaja uslovljena Srpskom listom

Izvori Gazete express ukazuju na to da su poslanici Srpske liste danas povučeni, te da je to pravi razlog zašto se sednica odlagala danas usled rizika da ne uspe.

Sednica je počela ujutru, odložena do 16:30, pa potom do 18:30, ali niko od koalicionih lidera nije kazao zašto se dešavaju tako duge pauze.

Izvori Ekspresa kažu da su srpski poslanici već promenili stav bojkotovanjem sednice.

Podsetimo se da je Vlada Haradinaja formirana nakon nekoliko sati čekanja na pripadnike Srpske liste. Dok su danas uslovljeni njihovim glasanjem za pregovarački tim za dijalog između Kosova i Srbije.

Vlada je juče predložila tim koji će da vodi dijalog između Kosova i Srbije. Kao predsedavajući predložen je Fatmir Ljimaj, a za zamenika Enver Hodžaj. Predloženi za članove pregovaračkog tima sa Srbijom su Bedžet Pacoli, Dardan Gaši, Avni Arifi i Mahir Jagcilar.

Međutim, poslanici iz opozicije su rekli da je cilj ovog tima podela Kosova i da se odmah prekine sednica koju je koalicija sazvala

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš