Ko će nadoknaditi gubitke KEDS-a?

Nedavna odluka Regulatorne kancelarije za energetiku o naplati gubitaka KEDS-a preko računa potrošača, smatra se ilegalnom, sramotnom i neprihvatljivom, poručuju iz Udruženja za zaštitu potrošača. Zvaničnici KEDS-a kažu da je to uobičajena praksa u svetu.

Ko će nadoknaditi gubitke KEDS-a?

Tehnički gubici ili bilo koja vrsta krađe električne energije, u poslednjih nekoliko godina naplaćivani su potrošačima i KEDS će nastaviti sa tom praksom, izjavio je za Kosovapress portparol ove kompanije Viktor Bužalja i dodao da je to uobičajeno u svim zemljama sveta.

"Ovi gubici se naplaćuju, a za druge detalje se možete obratiti Regulatornoj kancelariji za energetiku. Međutim, sa ekonosmkog aspekta je  poznato  da se svaki gubitak  fakturiše i naplaćuje u svakom energetskom sistemu. To je uobičajen proces, naplaćivalo se i ranije. Svaka kompanija fakturiše vanredne gubitke potrošačima", kaže portparol KEDS-a Viktor Bužalja.

Međutim, iz Regulatorne kancelarije za energetiku tvrde da je reč o milionskim gubicima pa u udruženju "Potrošač" smatraju da ovakav način pokrivanja gubitaka kompanije KEDS nema smisla, jer građanin kao potrošač ne snosi nikakvu odgovornost.

"Regulatorna kancelarija je, čini mi se, ovog puta preterala. Mislim da bi građani trebalo dobro da razmisle šta će ubuduće raditi sa računima za struju. To se više neće tolerisati, to je nepodnošljivo. Kancelarija bi trebalo da se oslobodi političkog pritiska. Teraju nas da se pobunimo i  ne plaćamo račune", izričit je Seljatin Kačaniku, predsednik Udruženja "Potrošač".

Predstavnici organizacija za  zaštitu ljudskih prava smatraju da Regulatorna kancelarija za energetiku nikada nije donela odluku u korist potrošača, već isključivo u korist velikih kompanija, zbog čega, kako navode, u ovom slučaju potrošači nemaju obavezu da izmire gubitke KEDS-a.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš