KFOR spreman da pomogne građanima Kosova

Ministar unutrašnjih poslova i javne administracije Agim Veljiu je tokom dana imao telefonski razgovor sa komandantom KFOR-a general-majorom Mišeleom Risijem, sa kojim je razgovarao o situaciji na Kosovu nastaloj nakon potvrđivanja prvih slučajeva infekcije koronavirusom.

KFOR spreman da pomogne građanima Kosova

Komandant KFOR-a general-major Mišele Risi je obavestio ministra Veljiua da je KFOR preduzeo sve neophodne mere kako bi sprečio širenje virusa COVID-19 među vojnicima i osobljem i da pažljivo prate situaciju.

Ministar Veljiu se između ostalog zahvalio komandantu KFOR-a general-majoru Mišele Risiju za mere koje su preduzete, poštujući odluke institucije Kosova o preventivnim merama za borbu protiv koronavirusa COVID-19.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova i javne administracije, oba sagovornika su se složila da će kosovske bezbednosne institucije koordinisati svoje aktivnosti sa trupama KFOR-a na Kosovu kako bi upravljali nastalom situacijom.

Komandant KFOR-a je takođe izrazio spremnost da snage SDK-a budu dostupne i spremne da pruže pomoć ljudima na Kosovu.

Ministar Veljiu i komandant KFOR-a su se složili da održavaju stalne kontakte i blisko sarađuju u narednim danima kako bi koordinisali napore za upravljanje situacijom i pomogli kosovskim institucijama.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš