KFOR: Neki članovi osoblja pozitivni na Kovid-19

Snage Kosova pod vođstvom NATO-a saopštile su da su neki članovi osoblja pozitivno testirani na virus Kovid-19, a da su dva civilna radnika izgubila život.

KFOR: Neki članovi osoblja pozitivni na Kovid-19

"Svaki vojnik KFOR-a koji pokaže znakove infekcije COVID-19 ili je imao kontakt sa zaraženom osobom ide u karantin. Ako se vojnici Kfora zaraze, leče se u medicinskim ustanovama u bazama Kfora i idu u karantin kako bi se smanjila izloženost pre nego što se evakuišu".

U saopštenju se ističe da KFOR redovno nastavljaja svoju misiju koju su naložile Ujedinjene nacije.

"KFOR nastavlja da obezbeđuje mirno i sigurno okruženje kao i slobodu kretanja za sve zajednice na Kosovu, preduzimajući sve potrebne mere da zaštiti svoje vojnike, partnere i stanovništvo Kosova", navodi se u saopštenju Kfora.

KFOR navodi da je svaki vojnik koji pokaže znakove infekcije ili je imao kontakt sa zaraženom osobom smešten u karantin.

KFOR ostaje budan i nastavlja da prati i procenjuje situaciju u uskoj saradnji sa institucijama na Kosovu, posebno Ministarstvom zdravlja, kao i sa bezbednosnim organizacijama i međunarodnom zajednicom.

"Kapacitet KFOR-a za sprovođenje operacija koje doprinose sigurnosti svih zajednica na Kosovu nije oslabljen. Ostajemo apsolutno posvećeni održavanju svojih preventivnih i odbrambenih snaga", rekao je komandant KFOR-a general Mikele Risi.

U pogledu prevencije, od početka pandemije Kovid-19, KFOR je primenio oprezne mere zasnovane na preporukama Svetske zdravstvene organizacije.

Takve mere se primenjuju u svim bazama i objektima KFOR-a i uključuju stroge higijenske mere, pregled i kontrolu nad svim vojnim osobljem, privremena ograničenja aktivnosti

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš