Kerijeva pomoćnica u Prištini sa Tačijem, Mustafom...

Pomoćnica državnog sekretara SAD Viktorija Nulan će se tokom posete Kosovu susresti sa najvišim zvaničnicima Kosova, saopšteno je iz ambasade SAD u Prištini.

Kerijeva pomoćnica u Prištini sa Tačijem, Mustafom...

Tokom posete Viktorija Nulan će se susresti sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, predsednikom parlamenta Kadri Veseljijem, premijerom Isa Mustafom i zamenikom premijera Branimirom Stojanovićem.

Prištinski mediji prenose i da će se ona susresti i sa prvim zamenikom premijera Hajredinom Kučijem i ministrom spoljnih poslova Enverom Hodžajem. 

U Prištini je ocenjeno da će se glavne teme posete Nulanove biti ratifikacija sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom oko koje ne postoji saglasnost predstavnika vlasti i opozicije, kao i ostvarivanje konkretnih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou. 

Ministar za evropske integracije Kosova Bekim Čolaku za RTV 21 kaže da ne zna o čemu će konkretno biti reči tokom susreta Nulanove sa najvišim zvaničnicima Kosova, ali da očekuje da ratifikacija bude jedna od tema razgovora. 

Među pitanjima o kojima će se razgovarati, prema njegovom mišljenju su i ostvarivanje sporazuma u dijalogu o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije i druga pitanja važna za evropsku perspektivu Kosova. 

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj kazao je da je za SAD važno da se Kosovo i Crna Gora dogovore o demarkaciji, a ne i gde tačno treba da bude ta granica. 

Haradinaj je ocenio da je sadašnji sporazum o ratifikaciji nepravičan i da će se opozicija suprotstaviti ratifikaciji. 

Šef poslaničke grupe pokreta Samoopredeljenje Glauk Konjufca je rekao da je njegova stranka protiv ratifikacije demarkacije koju smatra nepravičnom jer se njom državi Crnoj Gori poklanja 8.000 hektara kosovske teritorije.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš