Kadaj-Bujupi: Taksa ostaje, odnos sa Amerikom nije toliko dramatičan koliko se opisuje

Poslanica Alijanse za budućnost Kosova, Donika Kadaj-Bujupi, rekla je da taksa neće biti ukinuta.

Kadaj-Bujupi: Taksa ostaje, odnos sa Amerikom nije toliko dramatičan koliko se opisuje

Poslanica ABK-a, Donika Kadaj-Bujupi, ponovila je da taksa na proizvode iz Srbije ostaje i da odnos sa Amerikom nije toliko dramatičan koliko se opisuje.

“Nismo u toliko dramatičnom odnosu kako se pokušava opisati. Mi smo imali izvanredan uspjeh u poslednje vrijeme. Govorim o vojsci, Zakonu o platama, govorim o nizu uspjeha. Nema potrebe za depresivnom situacijom. Možda imamo nesuglasice sa SAD zbog takse, ali mislim da to neće uticati na pogoršanje odnosa sa SAD, jer je to nešto malo. Odnosi se neće pokvariti zbog trenutka neslaganja. Osim SAD i EU imamo i nesaglusice između nekih izjava koje se ne odnose samo na porez, već i na granice. To ne znači da smo u fazi kvarenja odnosa sa saveznicima”, rekla je Kadaj-Bujupi za Klan Kosova.

“Taksa je prva recipročna mjera poslije dvije decenije u odnosima sa Srbijom. To je prvi korak i trebamo imati punu recipročnost i onda biti jednaki sa Srbijom”, dodala je.

 

Pored ostalog, ona je rekla da se u dijalog sa Srbijom treba uključiti i partija LDK i pozvala ih da u narednim danima donesu odluku o učešću.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš