Jovanović: Srbi na Kosovu taoci Beograda

Lider LDP-a Čedomir Jovanović je tokom boravka u Prištini rekao da se u ovom gradu oseća prijatno i da nije prvi put na Kosovu.

Jovanović: Srbi na Kosovu taoci Beograda

"Žao mi je što ljudi iz Srbije nisu u prilici da vide kako se živi na Kosovu", rekao je on.

"Srbi na Kosovu vrlo dobro znaju koliko je ovde ostalo od Srbije i šta je to što je ostalo. Nažalost Srbija je na Kosovu ostavila isto ono što je ostavila pre toga u Bosni i Hrvatskoj, žrtve i Srbe kojima je namenila ulogu nekih budućih. Obično narod stvara državu da bi mu ona pomogla i da bi ga zaštitila, a mi Srbi smo stvorili državu koja nikad nije vodila računa o našim životima i životima onih na koje smo upućeni i od kojih u velikoj meri zavisimo", kazao je Jovanović.

Lider LDP- smatra da su Srbi na Kosovu potrebni i Srbiji ali i kosovskim Albancima.

"Nažalost, oni su taoci Beograda, a i zapad se tako ponaša prema Srbima, ja to njima uvek kažem. Oni od Beograda očekuju da bude poglavica divljeg plemena. Ne pita niko ljude na Kosovu koji ovde žive šta o tome misle, zato kosovska zajednica nema politički život kakav treba da ima, nema predstavnike Srba koji će u Parlamentu Kosova voditi računa o ljudima koji su za njih glasali, nego ima renta poslanike koji razmišljaju za Beograd, a ne za Srbe na Kosovu, a često ti interesi nisu identični", rekao je Jovanović za RTK2.

Specijalni intervju sa liderom LDP-a možete pogledati večeras na RTK2, od 21 sat.

Izvor: (RTK2)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš