Još pet slučajeva korona virusa na Kosovu, ukupno 145

Pet novih slučajeva koronavirusa potvrđeno je danas na Kosovu, poslednji su podaci Instituta za javno zdravlje Kosova.

Još pet slučajeva korona virusa na Kosovu, ukupno 145

Za protekla 24 časa uzeti su uzorci za 93 osobe, koje su već hospitalizovane na Klinici za infektivne bolesti, ili su iz praćenja kontakata slučajeva na terenu. Od ukupnog broja uzoraka uzetih za testiranje, njih pet je bilo pozitivno.

Reč je o slučajevima kontakta od kojih su tri osobe sa prebivalištem u Mališevu, jedna iz Đakovice i jedna sa prebivalištem u Smrekovnici, u opštini Vučitrn.

Od 8. februara do danas u Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju u Prištini testirano je ukupno 1.964 sumnjivih uzoraka na koronavirus od kojih je virus potvrđen kod 145 osoba. Međutim, reč je o podacima u koje se ne ubrajaju inficirani koje registruju srpske zdravstvene institucije preko rezultata sa Torlaka, a od skorije i Kraljevačkog instituta za veterinu.

Međutim, prema navodima kosovskog ministra zdravlja, Arbena Vitie, Priština je u koordinaciji sa lokalnim vlastima na Severu Kosova, te se očekuje da se broj inficiranih pripadnika srpske zajednice, čiji se testovi šalju za centralnu Srbiju uvrsti u nove podatke koje će objaviti kosovski Institut za javno zdravlje.

U srpskim sredinama do sada je registrovano 27 slučajeva koronavirusa od kojih je 26 zabeleženo na Severu Kosova, a jedan južno od Ibra.

Izvor: (kossev.info)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš