Još jedna obeshrabrujuća poruka Vučića za Srbe: Da li uopšte postoji šansa da se bilo šta od Kosova sačuva

Srba je danas na Kosovu svega šest posto. Veliko je pitanje da li uopšte postoji šansa da se bilo šta od Kosova sačuva. Ako je ima, ma bila i najmanja, moramo sada da je iskoristimo na najodgovorniji mogući način.

Još jedna obeshrabrujuća poruka Vučića za Srbe: Da li uopšte postoji šansa da se bilo šta od Kosova sačuva

Ove riječi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića obeležile su skup sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova, održan u subotu uveče u sali opštine Zvečan. Predsjednicima opština većinski naseljenih Srbima, direktorima javnih preduzeća i liderima Srpske liste Vučić je izneo svoje viđenje situacije vezane za Kosovo. Povodom mogućeg dogovora sa Albancima – nije skrivao pesimizam, prenose Večernje novosti.

“Naši razgovori su veoma teški, a ja svakako nisam neko ko može da da optimističnu prognozu. A ona bi ukratko mogla da se definiše kao ishod kojim bi obe strane bile zadovoljne, ali i koji nikoga ne bi obrukao”, rekao je Vučić. “Politika po principu Uzmi pušku iz vitrine, stići ćemo do Prištine, bez obzira na popularnost, u mom slučaju ne dolazi u obzir. Ona bi ugrozila ljude koji ovde žive i njihovu djecu.”

Sastanak u Zvečanu počeo je sa pola sata zakašnjenja, zbog telefonskog razgovora koji je Vučić imao sa turskim predsjednikom Erdoganom. Dok je na drugom spratu zgrade zvečanske opštine uspostavljena veza sa Ankarom, salu za sjednice ispunili su čelnici Srba sa sjevera, ali i centralnog Kosova. Uz njih bili su generalni sekretar Predsjedništva Srbije Nikola Selaković, direktor Kancelarije za Kosovo u vladi Srbije, Marko Đurić, direktor BIA Bratislav Gašić.

“Razgovori nemaju alternativu, iako nisu laki. Briselski razgovori kod mene izazivaju Pavlovljev sindrom – svaki put kada krenem tamo zaboli me stomak, glava, ma sve me boli. Ali mora se. Moramo da se okrenemo budućnosti i da vidimo šta možemo da uradimo. Možemo da popravljamo ekonomsku situaciju i demografski oporavak”.

Šef srpske države je naglasio da iako dogovor ne bude postignut, želi da istorija zapamti da je Srbija u razgovorima o Kosovu želela mir. Bolje je da se Srbi i Albanci dogovore, nego da pojedine zapadne sile preko nas ostvaruju svoje interese.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš