Još četiri nova slučaja koronavirusa na Kosovu, ukupno devet

Registrovana su četiri nova slučaja zaraženih koronavirusom na Kosovu, ukupan broj zaraženih je devet. U pitanju su tri osobe iz Mališeva i jedna osoba sa područja opštine Podujevo

Još četiri nova slučaja koronavirusa na Kosovu, ukupno devet

Kako saznaje novinar RTK u Univerzitetsko kliničko bolničkom centru Kosova, potvrđena su još četiri nova slučaja nakon testiranja više od 70 osoba.

Prvi slučajevi zaraženih koronavirusom prijavljeni su u petak u Klini i Vitini. Kasine su u subotu uveče pojavljena još dva nova slučajeva u opštini Mališevo. Ovi gradovi su karantinu.

Vlada Kosova izdvojila je 10 miliona evra za borbu protiv koronavirusa koji se proširio na većinu zemalja sveta. Danas je objavljeno da je Vlada odlučila da odloži plaćanje rata kredita i preduzela druge mere kako bi se izborila sa ovom novonastalom situacijom.

Koronavirus je pogodio većinu evropskih zemalja, uključujući i zemlje u regionu, poput Albanije, Makedonije i Srbije. Koronavirus je počeo u Vuhanu u Kini gde je virus u početku prenesen od životinja, a kasnije se preneo na ljude. Vakcina koja bi sprečila širenje virusa, još nije pronađena. 

Mere koje bi trebalo preduzeti radi zaštite od koronavirusa su što manji kontakt sa ljudima, ostati u zatvorenom prostoru i voditi računa o higijeni, uključujući često pranje ruku.

Do sada je većina obolelih od koronavirusa izlečeno, najveće probleme uzrokovane ovim virusom su imale starije osobe i osobe koje su ranije imale zdravstvenih problema.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš