Izabrani bošnjački predstavnici u Konsultativnom vijeću za zajednice

Danas je u Prizrenu 1.8.2018. godine u skladu sa statutom i pravilnikom o radu Konsultativnog Vijeća za Zajednice održan sastanak na kome su predstavnici bošnjačkih akreditiranih nevladinih organizacija izabrali svoje predstavnike u Konsultativnom vijeću za zajednice pri uredu predsjednika Kosova.

Izabrani bošnjački predstavnici u Konsultativnom vijeću za zajednice

Trideset bošnjačkih akreditiranih organizacija pri Uredu predsjednika Republike Kosovo imalo je pravo da sa po dva svoja glasača izabere nove predstavnike u KVZ-u.

U sklopu izbora za nove članove KVZ-a ispred bošnjačke zajednice je bilo nominovano 60 kandidata.

Na početku sastanka su delegati ispred akreditiranih nevladinih organizacija odabrali tročlanu izbornu komisiju a zatim tajnim glasanjem odabrali svoje predstavnike za KVZ.

Ogromnom većinom glasova prisutnih delegata ispred bošnjačkih nevladinih organizacija prema preliminarnim rezultatima povjerenje za za dvogodišnji mandat su dobili Berhil Šasivari kome je ovo drugi mandat u KVZ-u, Anesa Čolaković iz Mitrovice i Senada Sagdati.

Da podsjetimo, u prethodnom mandatu KVZ-a su članovi ispred bošnjačke zajednice bili Isak Meta, Amela Radončić i Berhil Šasivari.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš