Istraživanje D4D: Više od 38 odsto građana Kosova rad Kurtijeve vlade smatra veoma lošim

Prema anketi koju je u septembru sproveo Institut za demokratiju za razvoj (D4D), građani nisu zadovoljni Kurtijevom vladom, prenosi Gazeta ekspres.

Istraživanje D4D: Više od 38 odsto građana Kosova rad Kurtijeve vlade smatra veoma lošim

Prema istraživanjima D4D Instituta, oko 38 odsto ispitanika je rad Vlade ocenilo kao veoma loš, dok je 32,3 odsto reklo da je zadovoljno sa radom kosovske vlade.

Prema merenjima Instituta za demokratiju za razvoj 52,1 odsto zaposlenih u javnom sektoru, i 38,1 odsto iz privatnog sektora smatraju da Vlada jako loše radi svoj posao.

"Pokret Samoopredeljenje ostvario je veliku pobedu na opštim izborima 14. februara, osvojivši 50,3 odsto glasova. To je bio prvi put od proglašenja nezavisnosti 2008. godine da je politička partija prešla polovinu glasova i da je mogla da formira vladu bez koalicionih partnera. Institut Demokratija za razvoj (D4D) sproveo je istraživanje u septembru kako bi razumeo stavove građana u prvih šest meseci Kurtijeve vlade.

Ovu infografiku izradio je D4D institut u okviru projekta „Sekundarni put evropeizacije: partnerski pristup“, koji podržavaju Fondacije za otvoreno društvo, navodi se u saopštenju D4D.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš