"Integracija pravosuđa važna za integraciju zajednica"

Ambasada SAD u Prištini pozdravila je intenzivne pripreme kosovskih institucija na integraciji pravosuđa. Integracija pravosuđa označiće važnu prekretnicu u unapređenju integracije zajednica, kao i normalizaciju odnosa sa Srbijom, navodi se u pisanom saopštenju za medije.

"Integracija pravosuđa važna za integraciju zajednica"

"Svi građani Kosova zaslužuju potpuno funkcionalne institucije vladavine prava. Ova integracija označiće značajan korak napred. Razumemo da sve uključene strane nastavljaju sa napornim radom kako bi postigli integraciju i ohrabrujemo sve strane da se u najskorijoj budućnosti dogovore o prikladnom vremenskom roku", navodi se u saopštenju.

Srpske sudije i tužioci nisu se danas pojavili na polaganju zakletve u kancelariji kosovskog predsednika Hašima Tačija. Primena sporazuma o pravosuđu odložena je na zahtev Beograda, potvrdila je danas za KoSSev portparolka EU Maja Kocijančič, uprkos jučerašnjim optimističnim najavama. Ona je ipak dodala da je integracija bez odlaganja presudna. Direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Marko Đurić preko srpskih medija "očekuje" da se integracija završi do petka.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš