"Inicijativa o ukidanju Specijalog suda upućena Vladi"

Predsedništvo Skupštine Kosova je odlučilo da inicijativu 43-oje poslanika o ukidanju Specijalizovanih veća uputi Vladi Kosova na dalje razmatranje.

"Inicijativa o ukidanju Specijalog suda upućena Vladi"

Predsednik parlamenta Kadri Veselji je u izjavi za medije rekao da je odluka u skladu sa skupštinskim pravilnikom, dodajući da će poslanici nastaviti rad 25. januara, ali da se na dnevnom redu neće naći demarkacija sa Crnom Gorom. Zbog protivljenja ukidanju Specijalnog suda, Demokratski savez je napustio sastanak.

O predlogu dela poslanika o ukidanju Specijalizovanih veća, odlučivaće Vlada Kosova, zaključak je sednice predsedništva Skupštine.

"Delovali smo na osnovu uredbe, sve što je urađeno, urađeno je po skupštinskom pravilniku. Inicijativa 43-oje poslanika o ukidanju Specijalnog suda upućena je Vladi kako bi ona iznela svoje mišljenje", rekao je predsednik parlamenta Kadri Veselji.

Iako je ogromna većina poslanika DPK-a potpisala inicijativu o ukidanju suda, šef ove poslaničke grupe Memlji Krasnići je izjavio da zbog stava predsednika stranke, on ovoga puta neće govoriti ispred poslaničkog kluba.

"Sada je sve u proceduralnim pravnim okvirima, kao što smo to i naglasili, niko ne može da zatvara oči pred takvom temom", istakao je Krasnići.

Demokratski savez Kosova je napustio sednicu, jer se poslanici ove političke partije protive ukidanju suda.

"Napustili smo sastanak zbog stava koji zastupa naša parlamentarna grupa DSK, o slučaju o kome se mnogo raspravlja i koji dovodi u pitanje odnose koje je država Kosovo izgradila sa najjačim međunarodnim demokratskim prijateljima", naglasio je Hoti.

Šef poslaničkog kluba Samoopredeljenje Gljauk Konjufca je rekao da je došlo do određenog napretka po pitanju inicijative o ukidanju suda i da će o tome odlučivati Vlada Kosova.

"Lopta se nalazi u rukama Vlade Kosova, videćemo šta oni misle o inicijativi za ukidanje specijalizovanih veća", rekao je Konjufca.

Prolećno zasedanje Skupštine Kosova biće nastavljeno 25. januara, rekao je predsednik parlamenta Kadri Veselji i naglasio da se nacrt Zakona o demarkaciji sa Crnom Gorom neće naći na dnevnom redu naredne sednice, jer ga odbor za spoljne poslove nije na vreme dostavio predsedništvu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš