Hotijev kabinet: Dijalog sa Srbijom vodiće Vlada

Iz kabineta premijera Kosova Avdulaha Hotija poručili su da će ta vlada da vodi dijalog sa Beogradom, iako kosovski predsednik Hašim Tači sebe smatra glavnim pregovaračem u tom procesu, prenosi Gazeta ekspres.

Hotijev kabinet: Dijalog sa Srbijom vodiće Vlada

Iz kabineta navode da je Hoti u stalnom kontaktu sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom, kao i da još nije utvrđen datum posete specijalnog izaslanika EU za dijalog Prištine i Beograda Miroslava Lajčaka, prenosi Gazeta ekspres.

Kako su poručili iz kabineta, ne treba stvarati vanrednu situaciju, prenošenja ovlašćenja na predsednika, jer su, kako navode, premijerova ovlašćenja definisana Ustavom.

„Premijer Hoti je pojasnio da, čak i ako želi, svoja ustavna ovlašćenja ne može preneti drugome, čak ni predsedniku Kosova. Kompetencije svakog su vrlo jasne i nema bilo kakve dileme. Dijalog će voditi premijer Hoti, to je više nego jasno“, navodi se u odgovoru.

Dodaje se i da su Tači, Vjosa Osmani i lideri političkih stranaka dobrodošli da doprinesu procesu dijaloga.

Portparol Evropske unije Peter Stano je, ne precizirajući datum, najavio da će Lajčak narednih dana posetiti region kako bi pripremio teren za nastavak dijaloga.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš