Hoti: Ukinuti takse

Potpredsednik vlade, Avdulah Hoti, ponovo je apelovao na ukidanje, kako je naveo, štetnih taksi na srpske i proizvode iz BiH.

Hoti: Ukinuti takse

Hoti je dodao da zbog taksi "Priština rizikuje da bude izolovana od međunarodne zajednice, SAD i EU".

Hoti je na svom fejsbuk profilu upozorio da svako odlaganje ukidanje taksi ozbiljno ugrožava pregovaračku poziciju Prištine u dijalogu sa Beogradom i šteti odnosu sa SAD i EU.

"Kosovo rizikuje da bude izolovano. Nijedna naša mera ne može braniti ili unaprediti naš stav ako to ne podrže SAD i EU. Vlada Republike Kosovo trebalo bi da ukine štetne takse i sedne ravnopravno za pregovarački sto...Bilo koja druga alternativa ozbiljno ugrožava budućnost zemlje", napisao je Hoti.

Hoti ističe i da je uključivanje SAD u dijalog promenilo dinamiku tog procesa.

"Stav sekretara Pompea i stav ambasadora Grenela da je suverenitet Republike Kosovo veoma važan za budućnost regiona i da bi mirovni sporazum izmedju Kosova i Srbije trebalo da rezultira medjusobnim priznanjem, garancije su za našu pregovaračku poziciju i naše ciljeve", naveo je Hoti.

Smatra da bi dijalog sa Beogradom trebalo da vodi vlada koja, kakko kaže, nosi politički legitimitet, a ukjlučivanje u dijalog što je pre moguće daje vreme za povoljne razgovore o finalnom sporazumu.

Izvor: (rtk2)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš