Hoti: Opozicija ne može da obori Vladu Kosova

Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je večeras da Pokret Samoopredeljenje nema potrebne glasove za obaranje Vlade Kosova.

Hoti: Opozicija ne može da obori Vladu Kosova

Hoti je u emisiji "Pressing" na prištinskoj televiziji T7 govorio o pokretanju zahteva od strane Samopredeljenja za izglasavanje nepoverenja kosovskoj vladi.

"Vlada nikada nije bila oborena od opozicije. Ona se ruši iznutra. Opozicija nema dovoljan broj glasova. Moramo da razmotrimo mnoga pitanja unutar koalicije. Radimo na unutrašnjim sporazumima. Naš fokus je borba protiv pandemije i ekonomski oporavak", poručio je kosovski premijer.

Hoti je takođe prokomentarisao diskusiju koju je imao sa poslanicom Samoopredeljenja Mimozom Kusari.

Hoti, koji se nalazi u samoizolaciji, jer je zaražen sa koronavirusom, optužen je da nije poštovao mere nakon što je fotografisan sa timom FK "Priština" nakon što je ova ekipa osvojila Kup Kosova.

"U potpunosti sam poštovao protokole. Pre nisam imao znakova osim vrlo blagog kašlja. Preporučili su mi test i odmah sam otišao kući u samoizolaciju", rekao je Hoti.

Hoti: Koalicija funkcioniše normalno, ne vidim razlog za njeno širenje

Hoti je ocenio večeras da vladajuća koalicija, koju čine Demokratski savez Kosova, Alijansa za budućnost Kosova i Socijaldemokratska inicijativa, funkcioniše "normalno".

Hoti je, govoreći o glasinama o uključivanju Demokratske partije Kosova u vladu, istakao da postoje teme o kojima treba da se razgovara unutar koalicije.

"U principu, radimo u skladu sa koalicionim sporazumom, sa prioritetima koje Kosovo ima", rekao je kosovski premijer.

Prema njegovim rečima, ne vidi razloga za širenje koalicije.

Opcija za proglašenje vanrednog stanja ostaje otvorena

Hoti je govorio o mogućnosti proglašenja vanrednog stanja na Kosovu zbog situacije sa pandemijom.

Prema njegovim rečima opcija za proglašenje vanrednog stanja je otvorena, ali i da Kosovo nikada neće pretvoriti u policijsku državu.

Preduzećemo mere protiv onih koji ne poštuju antikovid mere, dodao je Hoti.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš