Hoti: Kurti danas nije smenio Veljiua već samog sebe

Zamenik premijera Avdulah Hoti ocenio je da današnja odluka premijera Aljbina Kurtija da razreši ministra Agima Veljiu pokazuje nedostatak institucionalne odgovornosti. Prema njegovim rečima, DSK deluje različito i u strankama i u institucijama. Zbog toga, Hoti smatra da je Kurti tako smenio sebe, a ne Veljiua.

Hoti: Kurti danas nije smenio Veljiua već samog sebe

Hoti se putem posta na Fejsbuku napisao da je njihov fokus bio i jeste na upravljanju situacijom, a ne na političkim igrama i dodaje da Kurtijeva odluka pokazuje totalni nedostatak institucionalne odgovornosti i "osetljivosti na situaciju kroz koju prolazimo kao društvo, ali i nedostatak etike u saradnji sa partnerima".

Dalje ističe da DSK funkcioniše drugačije, kako kao stranka, tako i u institucijama i da njeni zvaničnici slobodno izražavaju svoje neslaganje sa liderom, ali su kako piše Hoti istovremeno odgovorni za svoje dužnosti. 

“Izgleda da Kurti ne funkcioniše tako. Loše za njega. Danas Kurti nije smenio gospodina Veljiua, već samog sebe, izbegavajući tako državne odgovornosti prema građanima u ovom teškom trenutku za sve  Uveravamo građane zemlje da bilo koja akcija koja sledi neće uticati na njihovu dobrobit, ali ćemo preduzeti sve neophodne mere da garantujemo javno zdravlje i političku stabilnost zemlje", navodi se izmešu ostalog u postu Hotija.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš