Hoti: Izvor zaraze gastronomija, pored zatvaranja vrtića jedan od roditelja oslobođen radne obaveze

Premijer Avdullah Hoti govorio je o trenutnoj situaciji s Covid-19 u zemlji. Kaže da čine sve što je u njihovoj moći kako bi riješili situaciju na najbolji način.

Hoti: Izvor zaraze gastronomija, pored zatvaranja vrtića jedan od roditelja oslobođen radne obaveze

Kaže da su pokušali implementirati protokole koje preporučuju SZO i druge zdravstvene ustanove u zemlji. Ali spomenuo je i prethodnu vladu, jer je, prema njegovim riječima, nakon karantene, otvaranje brzo došlo.

“Otvaranje se desilo dvije sedmice prije nego što je trebalo. To smo našli i pokušali implementirati protokole koje provodi SZO “, rekao je Hoti u Pressingu, dok prema njegovim riječima građani nisu poštovali preporuke Nacionalnog instituta za javno zdravstvo.

Objasnio je da su prisiljeni na više ‘ekstremnih’ akcija jer se broj zaraženih ljudi povećavao.

„Kako se broj povećavao, morali smo poduzeti ekstremnije akcije koje su poduzele druge zemlje. Drugi val Covid-19 pojavljuje se na horizontu i radimo sve što je moguće da upravljamo ovom situacijom. “Reorganizirali smo UKCK i regionalne bolnice …”, izjavio je.

U međuvremenu, Hoti je objasnio zašto je gastronomija djelimično zatvorena. Prema njegovim riječima, iz priče koju su ispričali zaraženi pokazalo se kako je većina pogođenih Covid-19 imala svoj izvor u organiziranim zabavama.

“Izvor zaraze uglavnom je gastronomija”, rekao je.

U međuvremenu, rekao je da je odluka o zatvaranju vrtića uslijedila s oslobađanjem radne obaveze jednog od roditelja.

U međuvremenu je rekao da ne zna da ima zloupotreba testova, u protivnom će, prema njegovim riječima, odmah poduzeti mjere.

Izvor: (kosova.info)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš