Hodžaj: Zadržavanje takse ugrožava odnose s Amerikom

Zamenik premijera i potpredsednik DPK Enver Hodžaj rekao je da taksa na robu iz Srbije šteti odnosima između Kosova i Amerike, kao i da taksa udaljava Kosovo od SAD.

Hodžaj: Zadržavanje takse ugrožava odnose s Amerikom

"Sad za sad taksa udaljava Kosovo od Amerike. Govorim o vremenu u kojem smo sad, znači tri meseca nakon što je doneta odluka o taksi. Taksa je bila uvedena da kazni Srbiju, ali sad ona košta Kosovo u odnosima sa Amerikon", rekao je Hodžaj u emisiji "Presing" televizije T7, i dodao da je taksa postigla svoj efekat i da njeno uvođenje nije bila greška.

"Kad predsednik Tramp šalje pismo i bavi se ovim pitanjem a mi ne preduzimamo ništa, onda pravimo štetu našim odnosima sa Amerikom. Ne smemo dozvoliti da se naša spoljna politika i dijalog o priznavanju redukuju na ovu taksu", zakjlučio je Hodžaj.

U debati s Hodžajem u istoj emisiji potpredsednik AZBK Ardijan Đini rekao je da su sami političari Kosova krivi što se na Kosovo vrši pritisak za ukidanje takse da bi se otvorio put dijalogu sa Srbijom.

"Prebrzo smo počeli da govorimo jedni drugima da li da ukinemo taksu i tako dozvolili da se vrši pritisak prema Kosovu", rekao je Đini.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš