Hodžaj: Nikada nisam pomenuo pakt protiv Srbije

Zamenik premijera Kosova Enver Hodžaj izjavio je da u intervjuu koji je dao za zagrebački "Večernji list" nije pomenuo stvaranje bilo kakvog pakta protiv Srbije, te da su naslov teksta koji je juče odjeknuo regionom i ono što je on zapravo rekao, dve potpuno različite stvari.

Hodžaj: Nikada nisam pomenuo pakt protiv Srbije

Nikad nisam ništa rekao o stvaranju regionalnog pakta protiv Srbije! Naslov teksta i ono što sam zapravo rekao dve su potpuno različite stvari", rekao je Hodžaj za crnogorsku televiziju Antena M.

On je naveo da stoji sve ostalo što je rekao za Večernji list - o uplitanju Srbije u cilju podrivanja državnosti Kosova, o mešanju Beograda u unutrašnja pitanja crne Gore i Makedonije, kao i njegov stav da regionalna saradnja stabilizuje Balkan i balansira Srbiju.

"Što se tiče mojih komentara da Srbija sprovodi agresivnu politiku protiv susednih zemalja i da zapadni partneri treba da iskoriste svoj uticaj u Srbiji, koja je u suštini produžena ruka Rusije na Balkanu, sve su to moji poznati stavovi koje sam protekle decenije više puta saopštavao", kazao je Hodžaj.

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore negiralo je danas da su zvaničnici te zemlje vodili razgovore o osnivanju pakta protiv bilo koje države u regionu, dok je makedonski premijer Zoran Zaev izjavio da Makedonija nikada ni sa kim nije razgovarala o formiranju pakta protiv Srbije.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš