Held: Podrška Nemačke je bila za demokratsko Kosovo, a ne zbog dobrobiti nekolicine

Nemački ambasador na Kosovu Kristijan Held podsetio je na ulazak Nato snaga na Kosovo pre 21 godine i dodao da je podrška Nemačke bila za Kosovo na kojem će vladazi zakoni i demokratija, a ne za ono koje je dobrobit za nekolicinu.

Held: Podrška Nemačke je bila za demokratsko Kosovo, a ne zbog dobrobiti nekolicine

Held je u objavi na svom Tviter nalogu naveo da "ovaj dan treba da služi kao sećanje na žrtve, ali i za obaveze koje država ima prema budućnosti".

"Na današnji dan pre 21 godinu, Nato je završio stravičan sukob. Zahvaljujući više od 50 000 nemačkih vojnika, koji su do sada služili ovde. Klanjam se svim žrtvama", napisao je Held.

Kako je dodao, žrtve podsećaju na ono što je postignuto od tada, ali i na obaveze koje moraju biti ispunjene.

"Zalagali smo se za demokratsku, multietničku državu, nezavisnu vladavinu zakona, nekorumpirane javne usluge za sve građane, slobodnu ekonomiju, politiku koja služi državi i narodu, nezavisne kritičke medije, osnovne slobode, a ne za državu koja je dobrobit za nekolicinu", poručio je Held u svom postu na Tviteru.

We stood and stand for a democratic, multi ethnic state, independent rule of law, an uncorrupted public service for all it's citizens, free economy, politics serving country and people, independent critical media, elementary freedoms, and not the state as bounty for a few.2/2

— Ambassador Christian Heldt (@GermanAmbKOS) June 12, 2020

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš