Haradinaj u Gnjilanu: Molim sve da se vratimo dijalogu

Taksa će ostati na snazi, a pronaći ćemo način da se vratimo dijalogu, rekao je premijer Ramuš Haradinaj prilikom posete opštini Gnjilane. Deo odgovornosti za pogoršanje odnosa sa SAD-om pripisuje i kosovskom ambasadoru u Vašingtonu.

Haradinaj u Gnjilanu: Molim sve da se vratimo dijalogu

Dijalog sa Srbijom treba da bude nastavljen nezavisno od takse, rekao je premijer Haradinaj na konferenciji za medije nakon posete Opštini Gnjilane.

„Naći ćemo način da se vratimo dijalogu jer i mi, a i Srbija stremimo učlanjenju u Evropsku uniju. Molim sve da se vratimo dialogu koji se ne bi povezivao sa taksom, a kada budemo imali dogovor, onda bi se rešila i sva pitanja između Kosova i Srbije“, rekao je Haradinaj.

Na dijalog Prištine i Beograda se osvrnuo i gradonačelnik Gnjilana Ljutvi Haziri, član opozicionog Demokratskog saveza Kosova.

„Svi smo mi za dijalog, ali postoje razlike u mišljenju o tome na koji način će se on voditi. Mišljenja sam da će premijer i predsednik DSK pronaći način da se ujedinimo i da usvojimo jedinstvenu platformu“, rekao je Haziri.

Haradinaj je u odgovoru novinarima komentarisao primedbe koje je uputio na račun ambasadora Kosova u Vašingtonu Vljore Čitaku, za koju je rekao da je “ambasador predsednika Hašima Tačija, a ne Kosova”.

“Ambasador je predstavljala našu zemlju izvanredno, ali u određenim slučajevima, kada imamo nesporazum sa Vašingtonom, postoji i osnovana sumnja da je zato kriva i da ne predstavlja realno stanje u zemlji o tome kakve su pozicije lidera u određenim slučajevima. Ako postoji srozavanje odnosa, onda svi mi snosimo deo odgovornosti, uključujući i ambasadora”, rekao je Haradinaj.

Na konferenciji je bilo reči i o ekonomskoj situaciji u opštini Gnjilane.

“U toku smo rešavanja problema, kao što su postrojenja za preradu otpadnih voda, dobili smo sredstava iz budžeta i kredit Evropske banke za obnovu i razvoj, kao i za izgradnju dva puta,  Priština-Gnjilane i Gnjilane-Klokot’’, rekao je gradonačelnik Gnjilana.

Posetu Gnjilanu premijer je završio obilaskom fabrike za preradu mesa “Kalabrija”, gde je rekao da su proizvodi nastali u ovoj  fabrici bolji od onih iz uvoza. Inače, 2019. godina proglašena je godinom ekonomije na Kosovu, zbog čega premijer često boravi u poseti domaćim proizvođačima.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš