Haradinaj: Treba poštovati žrtve ali i prava vernika da se mole

Potrebna je nova komunikacija koja podrazumeva poštovanje žrtava, ali i prava vernika, rekao je kosovski premijer Ramuš Haradinaj nakon protesta Albanaca u Đakovici protiv najavljenog dolaska raseljenih srpskih vernika kako bi na veliki hrišćanski praznik Uspenje Bogorodice posetili svoju crkvu.

Haradinaj: Treba poštovati žrtve ali i prava vernika da se mole

Kako RTK2 prenosi, predsednik kosovske vlade je na konferenciji za medije ponovio i svoj stav da se „kategorički protivi razgovorima o korekciji granica i razmeni teritorija“, jer bi to destabilizovalo region, a kako veruje, to ide u prilog „jedino Putinu“.

Na pitanje da prokomentariše proteste u Đakovici protiv dolaska raseljenih Srba, Haradinaj je odgovorio da će se sastati sa predstavnicima porodica nestalih Srba i Albanaca kako bi razgovarali o „novom vidu komunikacije“.

„Moramo da uspostavimo neku novu komunikaciju. Neka se poštuju žrtve, ali i prava vernika da se mole. Do sada to nismo stigli, ali moramo da nastavimo sa tom komunikacijom, pažljivom komunikacijom, da se ne služimo jednim ili drugim postupcima, već da uspostavimo što bolju komunikaciju,” rekao je Haradinaj.

Što se tiče pitanja „granice“, Haradinaj je rekao:

“Naš cilj je pravno-obavezujući sporazum kojim bi Srbija priznala Kosovo. Granice i teritorija nisu teme za diskusiju. Niko na Kosovu nema ovlašćenja da o tome razgovara. Granice i teritorije nas mogu vratiti unazad, to podstiče destabilizaciju i to ide u prilog samo predsedniku Putinu, niko drugi nema interes u tome.”

Haradinaj smatra da je srpska retorika o „uzimanju Severa“ doprinela da se na Kosovu govori o korekciji granica ili razmeni teritorija.

„Takva retorika je pogrešna i predstavlja pretnju Kosovu da izgubi 20 godina ulaganja u bezbednost i stabilnost,“ takođe je rekao Ramuš Haradinaj.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš