Haradinaj: Sprovođenje SSP donosi liberalizaciju viza

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je pohvalio doprinos civilnog društva za razvoj zemlje, ali ih je pozvao da budu nezavisni da zadrže privatnost, jer kao kao što je rekao "ne dopada mu se ugađanje".

Haradinaj: Sprovođenje SSP  donosi liberalizaciju viza

Premijer je rekao da će, ako svi oni obavljaju svoje dužnosti, Kosovo moći da označi brz napredak i sprovođenje SSP i da predje u status kandidata za Evropsku uniju.

"Ako svi  izvršavamo zadatke, imam veliko poverenje da Kosovo može da označi i brz napredak, i brzu implementaciju SSP. Možemo da pređemo u status kandidata. U isto vreme, sprovođenje SSP je predmet koji donosi liberalizaciju viza. Znamo da je liberalizacija u vezi sa obeležavanjem granice sa Crnom Gorom. Međutim, za ovu temu ćemo koristiti standarde koje ima ceo svet. Sporazum, koji nisu ratifikovali dva parlamenta nije sporazum, ostaje nacrt sporazuma. Naša državna komisija je još uvek u proceduri pronalaženja činjenica, to dokazuje kako je prošao preliminarni proces. Postoje procedure koje se bave ovakvim pitanjima između država, bilo da su članovi NATO-a, ili teže da postanu članice EU, kao što je naš slučaj", rekao je Haradinaj.

Haradinaj je komentarisao tokom predsedavanja Savetom za implementaciju strategije vlade za saradnju sa civilnim društvom.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš