Haradinaj: Rehabilitacija pruge na Kosovu od velikog značaja

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je danas povodom početka radova na rehabilitaciji železničke pruge Kosovo Polje – Elez Han da je to „značajna investicija“ i poručio da je od velikog interesa i izgradnja pruge u pravcu Albanije i Crne Gore.

Haradinaj: Rehabilitacija pruge na Kosovu od velikog značaja

„Bilo je neophodno započeti rehabilitaciju ove pruge do Elez Hana (General Jankovića), ali je veoma važno nastaviti istim intenzitetom da se zaključi železnička infrastruktura“, rekao je Haradinaj.

Haradinaj je spomenuo i druge infrastrukturne aspekte, kao što je energija koja je „zastarela i u proizvodnji i u distribuciji“ i ocenio da je neophodno „pažljivo krenuti ka konsolidaciji energetske infrastrukture“.

Dodao je da „poteškoće postoje i u sektoru voda“, a naročito u „tretmanu otpadnih voda“.

Haradinaj je kazao da Kosovu „nedostaje i infrastruktura za prirodni gas“ i da je Kosovo „među retkim tržištima, koje nema uopšte prirodnog gasa“.

Govorio je i o izgradnji železničke infrastrukture sa Albanijom i Crnom Gorom.

„Od velikog je interesa za celu EU i njene građane da imaju liniju Kosovo-Drač i da u luci Drač postoji izlaz železnice na more. To je bitno ne samo za našu ekonomiju, već i za druge ekonomije koje su povezane sa našim pravcem“, rekao je Haradinaj.

Planom rehabilitacije železničke infrastrukture predviđa se rehabilitacija i modernizacija deset koridora železničke pruge od General Jankovića do Leška, dužine 150 kilometara, koja je ujedno i glavna medjunarodna veza Kosova sa regionom i Evropom.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš