Haradinaj razriješio dužnosti ministra Ivana Todosijevića

Nakon što je u prilogu VOA ukazano na to da dok je zamjenica ministra pravde Kosova Vesna Mikić razriješena dužnosti zbog svog stava o NATO bombardovanju, zbog sličnih stavova nije bilo reakcija na izjavu ministra administracije lokalne samouprave Ivana Todosijevića, premijer Ramuah Haradinaj danas je razriješio dužnosti i ovog ministra iz redova Srpske liste.

Haradinaj razriješio dužnosti ministra Ivana Todosijevića

"Danas sam donio odluku o razriješenju ministra administracije lokalne samouprave Ivana Todosijevića. Ne može se tolerisati takav govor mržnje u ministrovim izjavama. Besmisleno je da danas jedan od naših kolega pokazuje toliko neznanja, mržnje i vrijeđa žrtve Račka, kao i druge žrtve Miloševićevog režima, i prihvata i odobrava teror ovog režima. To nije opravdano. U vladi koju vodim, neće biti mjesta za bilo koga ko na bilo koji način vrijeđa druge na etničkoj, rasnoj, vjerskoj ili drugoj osnovi, niti one koji namjeravaju prihvatiti takve politike. Odluka stupa na snagu odmah“, naveo je Haradinaj na svom Facebook profilu.

Todosijević je na obilježavanju 20 godina od NATO bombardovanja u Zvečanu iznio svoj stav o tome.

“Povod za agresiju na našu zemlju bila je takozvana humanitarna katastrofa na prostoru Kosova i Metohije, izmišljeni Račak, a upravo su ti šiptarski teroristi koji su sve to izmislili, činili najveća zlodjela na Kosovu i Metohiji, za koja niko do dan danas nije odgovarao. Činili su zločine pre NATO agresije, ubijali dobre srpske domaćine na svom radnom mjestu. Svoj krvavi pir nastavili su i tokom agresije, a nakon toga i dolaskom takozvane mirovne misije na Kosovu i Metohiju“, rekao je  tada Todosijević.

Ovo je drugi ministar Srpske liste u vladi Ramusha Haradinaja koji je razriješen dužnosti. Početkom februara smjenjen je ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Nenad Rikalo.

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš