Haradinaj: Nije fer pritiskati samo žrtvu – Kosovo

Premijer Kosova Ramush Haradinaj izjavio je da svi saveznici Kosova zahtjevaju ukidanje takse na uvoz robe iz Srbije i ocjenio da to nije fer, jer je Srbija ta koja postavlja uslove za nastavak pregovora.

Haradinaj: Nije fer pritiskati samo žrtvu – Kosovo

Pozicija Berlina je postpuno jasna – dijalog je od ključne važnosti i mora da bude nastavljen, a takse su prepreka i moraju da budu ukinute, rekao je Haradinaj komentarišući razgovor sa najbližim saradnicima njemačke kancelarke Angele Merkel, prenose mediji.

Premijer je istakao da je razumeo poruku, ali je ocjenio da bi svi trebalo da prekinu da pritiskaju samo žrtvu, što je u ovom slučaju Kosovo.

"Uprkos zahtjevima svih naših zapadnih saveznika, ja ne mogu doneti odluku o ukidanje takse ukoliko prije toga ne vidim sve elemente obavezujućeg sporazuma između Srbije i Kosova", poručio je Haradinaj.

On je optužio Zapad da se ponaša kao da živimo u Srednjem vijeku.

"Međunarodna zajednica nije u stanju da zapreti Srbiji i da od nje traži da se vrati dijalogu, pa vrši pritisak na nas. Mislim da ovo nije Srednji vijek i stvari se ne rade na ovakav način, jer smo svi mi predstavnici slobodnih država", kazao je Haradinaj.

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš