Haradinaj: Kupujući struju Kurti svakodnevno prebacuje milione Srbiji

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj optužio je aktuelnog kosovskog premijera Aljbina Kurtija i Samoopredeljenje da su se odbijanjem projekata izgradnje elektrane "Novo Kosovo“ i američkog gasa "usprotivili svakoj prilici da Kosovo dođe do novih investicija“, prenosi Reporteri.

Haradinaj: Kupujući struju Kurti svakodnevno prebacuje milione Srbiji

Haradinaj je naglasio da je na ekonomski krizu upozoravano ranije i da se postavlja pitanje "odakle su oni došli”.

Prema njegovim rečima "Kurti svakodnevno daje milione Srbiji kupujući struju, dok bi sa elektranom ’Novo Kosovo’ bili faktor u regionu“.

"Ovi ljudi su onemogućili obezbeđivanje sredstava za ’Novo Kosovo’ i cilj je bio da ostanemo bez energije. Kurti nije bio svestan kada se protivio izgradnji elektrane ’Novo Kosovo’, jer je rekao da želi da nam proda energiju po 86 evra po megavatu, a sada to plaća 625 evra, a novac ide Srbiji. Da li smo Kurtiju ostali dužni da ostanemo u mraku i da ne prihvatimo investicije veće od milijardu dolara?“, rekao je Haradinaj na ATV.

On je istakao da je aktuelna vlada "rekla ne američkom gasu“.

"Nepotizam, porodično zapošljavanje, stavovi u dijalogu, sve se vidi. Energetska pozicija Kurtijeve vlade pokazuje da oni uništavaju državu. Kurti i Samoopredeljenje su se usprotivili svakoj prilici koju je Kosovo imalo da dođe do novih investicija“, smatra Haradinaj.

Lider ABK poručuje da bi Kurti trebalo da kaže zašto je kosovska vlada odbila ova dva projekta.

"On treba da pokaže da li je to tražila Rusija, Srbija ili energetska mafija“, rekao je Haradinaj.

On je ozbiljne optužbe izneo i na račun kosovskog ministra Ljiburna Aljiua za kojeg je rekao da je "otac korupcije i tendera na Kosovu“ i da bi "novac za struju na severu trebalo da se uloži u izgradnju puta Dečane-Plav“.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš