Haradinaj: Kosovska vojska da bude partner KFORA

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da transformacija Bezbednosnih snaga Kosova u oružane snage ne podrazumeva da one preuzmu zadatke i ovlašćenja Kfora.

Haradinaj: Kosovska vojska da bude partner KFORA

On je istakao da one mogu da budu partner međunarodnih mirovnih snaga na Kosovu.

Govoreći na konferenciji koju je organizovalo Ministarstvo BSK, i u čijem radu učestvuju i diplomatski predstavnici zemalja partnera koji su do sada podržavali razvoj BSK, Haradinaj je rekao da je BSK institucija od najvećeg poverenja na Kosovu i zahvalio se na podršci koju su međunarodni predstavnici dali razvoju njene snage.

Ministar BSK Rustem Beriša je rekao da je pored poverenja koje građani Kosova imaju u BSK, posebno dostignuće i integracija pripadnika manjinskih zajednica.

"Uspeli smo da pređemo 10 odsto učešća pripadnika iz manjinskih zajednica. U zadnje vreme smo imali regrute pripadnike manjina i sa severnog dela Kosova", kazao je Beriša.

Govoreći o transformaciji BSK u oružane snage, Beriša je kazao da su preduzete mere da deo transformacije budu i Srbi i pozvao predstavnike međunarodne zajednice da pomognu da "Srpska lista shvati novu realnost i bude deo te transformacije".

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš