Han o kosovskim izborima

Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han kaže da će Evropska unija kao sagovornike iz Prištine prihvatiti one koji su izabrani voljom građana.

Han o kosovskim izborima

Ipak, on je istakao da se od njih očekuje da budu posvećeni perspektivi EU i boljem životu stanovnika Kosova.

"Potpuno smo svesni izazova, kada uzmemo u obzir rezultate izbora koji ne ukazuju da će biti jednostavno. Ipak odgovornost je na političkim liderima u zemlji da brzo formiraju vlast", poručio je Han, dan posle prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu. 

Preliminarni rezultati izbora ukazuju da će na Kosovu doći do promene u vladajućoj strukturi i da je velika koalicija čiji je kandidat za premijera Ramuš Haradinaj osvojila najveći broj glasova. 

U Briselu kažu da još čekaju zvanične rezultate, kao i izveštaj posmatračke misije EU koja bi trebalo da se oglasi sutra. 

Johanes Han je rekao da očekuje da se ovoga puta vlast u Prištini formira brže nego prošlog puta, kada je tamošnjim strankama bilo potrebno devet meseci za fomiranje vladajuće koalicije. 

"Za nas je važno da zemlja i njeni predstanici budu posvećeni EU perspektivi i da prihvate ideju o boljem životu koji se može osigurati unutar EU. Nadamo se da su svi politički učesnici toga svesni i da će doprineti brzom formiranju nove Vlade", poručio je komesar Han.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš