Hahn odgovorio Thaçiju: Prvo sredite kriminal, pa onda vize

Evropski komesar za proširenje poručio nakon sastanka s Thaçijem, da je borba protiv organizovanog kriminala najbolji način za liberalizaciju viznog režima.

Hahn odgovorio Thaçiju: Prvo sredite kriminal, pa onda vize

ohanes Hahn se danas u Briselu sastao sa kosovskim predsjednikom Hashimom Thaçijem, koji je na svom Facebook profilu napisao da je Kosovo, usvajanjem zakona o demarkaciji sa Crnom Gorom, učinilo sve što je od njega traženo i da je sada na potezu EU kada je riječ o viznoj liberalizaciji.

Vladajuća većina je tvrdila da je ratifikacija demarkacije posljednji uslov da Priština dobije viznu liberalizaciju.

Hahn je, navodi se, Thaçiju rekao da je ratifikacija demarkacije “važan korak za osiguranje slobodnog kretanja i evropski put”, ali da je neophodno potvrditi i borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala. Hahn je naime poručio da je borba protiv organizovanog kriminala najbolji i najbrži način za liberalizaciju viznog režima.

Pored ostalog, on je izjavio da mu je kosovski predsjednik Hashim Thaçi potvrdio da će Priština nastaviti borbu protiv organizovanog kriminala, što je ključno za ukidanje viza za građane Kosova.

Hahn je naveo da je u Briselu “imao dobar” sastanak s Thaçijem, a trebalo bi da da razgovara i s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

“Ratifikacija sporazuma o demarkaciji granice sa Crnom Gorom je ključno dostignuće. Predsednik je potvrdio nastavak napora Kosova u borbi protiv organizovanog kriminala. To je najbolji i najbrži put za viznu liberalizaciju za Kosovo i njegove građane”, naveo je Han na Twitteru.

 

Izvor: (kosovo24sata.com)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš