Gužve na Merdaru uoči praznika

Na prelazu Merdare za ulazak na Kosovo čeka se oko sat vremena, dok na izlasku nema dužih zadržavanja. Iz Kosovske policije poručuju da će gužve na Merdaru trajati do šestog janura, kada se završava odmor stranih putnika iz Zapadne Evrope koji dolaze na Kosovo za vreme novogodišnjih praznika.

Gužve na Merdaru uoči praznika

Duge kolone na prelazu Merdare formiraju se od juče. Vlasnici automobila su uglavnom državljani Kosova koji žive i rade u zemljama Zapadne Evrope, a ovde će provesti predstojeće praznike.

"Ne nismo  dugo čekali, oko sat  i po vremena. Kolona je, od prilike, jedan kilometar’".

"Čekamo sat vremena, usporeno rade".

"Ovde smo od 8 i 15, zadržavana su više od sat vremena".

"Sat vremena smo ovde, svake godine su gužve. Nije nam teško da čekamo jer idemo u svoj rodni kraj", izjavili su putnici.

Iz Policije kažu da su preduzeli sve neophodne mere kako bi se izbegla duža zadržavanja na Merdaru.

"Gužve su počele uglavnom samo na prelazu Merdare. Prema informacijama koje imam sa terena čeka se pola sata za ulazak na Kosovo. Vreme čekanja se menja u zavisnosti od pristizanja naših sugrađana. Najveće gužve su za vreme novogodišnjih praznika i uglavnom vikendom. Čekanja su zbog velikog broja sugrađana koji dolaze na Kosovo, ali takođe i zbog procedura sa druge strane. Mi kao Kosovska policija pokušavamo da radimo bržim intezitetom, kako bismo smanjili vreme čekanja.Povećali smo broj policijskih pripadnika kako bi ubrzali rad Policije’’.rekao je portparol kosovske Policije, Baki Keljani

Iz Policije Kosova  putnicima preporučuju da koriste i druge, manje frekventne prelaze, na kojima nema dužih zadržavanja.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš