Grenel s Kurtijem: Neću da se mešam u politička pitanja, pričali smo o ekonomiji i ukidanju takse

Specijalni izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Kosova i Srbije Ričard Grenel izjavio je nakon sastanka sa liderom Pokreta Samoopredeljenje Aljbinom Kurtijem, koji je i mandatar za sastav nove Vlade Kosova, da se neće mešati u politička pitanja već želi ekonomski razvoj za Kosovo.

Grenel s Kurtijem: Neću da se mešam u politička pitanja, pričali smo o ekonomiji i ukidanju takse

Grenel je ponovio da je najvažnije obezbediti nova radna mesta i dodao da je Trampova administracija uspešna jer podržava biznis i razvoj ekonomije. On je ponovio da očekuje ukidanje takse na srpsku robu.

"Bilo mi je zadovoljstvo ponovo da sretnem Kurtija. Razgovarali smo o ekonomiji, nismo razgovarali o političkim pitanjima. Svakom političaru ovde ću da kažem da ako žele ekonomski razvoj moraju biti ukinute takse od 100 odsto. Takođe tražiću od Beograda da prestane s lobiranjem za povlačenje priznanja Kosova", rekao je Grenel.

Grenel je na sastanku sa Samoopredeljenjem u Prištini otišao u pratnji američkog ambasadora na Kosovu Filipa Kosneta

Nakon sastanka sa Kurtijem, Grenel će se sastati i sa rukovodstvom Demokratskog saveza Kosova, koji vodi pregovore sa Samoopredeljenjem za stvaranje vladajuće koalcije nakon oktobarskih izbora.

Inače, ambasador Grenel se sinoć sastao i sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, nakon čega je poručeno da se do konačnog sporazuma izmedju Kosova i Srbije može stichi kroz ekonomski razvoj.

Grenel će se sutra u Beogradu sastati i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a posetama Kosovu i Srbiji prethodilo je potpisivanje sporazuma o uvođenju avio-linije Priština – Beograd.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš